середу, 2 листопада 2011 р.

Привіт, дівчатка!
Дякую, що пишете, не забуваєте! Знаю, що не особливу красу буду вам показувати, але це саме те, що мені вдається - якось мені легше вдаються(хоча довше творяться) такі от прості листівочки... Не знаю чи добре то, чи погано...
Я от думаю собі - ви робите такі кльовезні листівки, використовуєте купу матеріалів - і не дешевих(!!!)  цікаво скільки ваші листівки коштуюють для продажу(у вас же всерівно якщо і не магазини, то свої  знайомі замовляють). Бо я от думаю - стоять в магазинах листівки - такі гарні, насичені... З ціною 30-40грн.
А я дивлюся на свою - і не можу сказати, що вона по матеріалах дуже дорога вийшла... І якщо ставити в порівняння то мала б  і цінуватись така листівка дешевше 20 грн???. Але ж для нас - рукодільниць - основне, щоб оцінили не фінансово - а взагалі ОЦІНИЛИ!=))
(до речі не знаю чого то я почала про ціни вас питати, бо сама вже зовсім рідко на продаж ставлю=))) та й говорити з вами про зовсім інше хотіла=)))
І от починаю вже сумніватись у собі - що таки не гарні мої листівкит - не вмію я зробити якоїсь такої УХ! Всі в мене "чисто і просто" але ж чи можна називати стиль "чисто і просто" справжнім рукоділлям??? Як ви кажете? Чи не назветься він іншими словам "дитяча аплікація" - поставила штамп, приліпила квітку, приклеїла метелик - Вуаля - ручна робота!??  Що ви скажете?

13 коментарів:

  1. Як на мене, стиль "чисто й просто" не такий уже й простий. І це не просто рукоділля - це творчість. Подам два лінки, якими надизаюся й мрію, що теж так навчуся в найближчому майбутньому.
    http://simplylessismoore.blogspot.com/
    http://simplicitybylateblossom.blogspot.com/

    ВідповістиВидалити
  2. Я тебе скажу свое мнение :)
    Во-первых, стиль "чисто и просто" - это совсем не так просто, как кажется на первый взгляд. Потому что подразумевает наличие вкуса и умение и не переборщить, и сделать по-настоящему стильную вещь. А это стоит денег...
    Во-вторых, дело не только (и не столько!) в цене материалов. Дело еще и в их себестоимости и амортизации. Просто абы какую бабочку не прилепишь - смотреться вещь просто не будет, значит, не будет этой изысканности стиля. Значит, нужны дыроколы, значит, нужно закладывать в цену открытки и их амортизацию, к примеру. Те же цветочки тоже денег стоят - можно прикрепить ромашки одноцветные за 60 коп штучка, а можно - примовские коллекционные цветы... А свое, потраченное время - ведь оно же тоже стоит денег!
    И я не согласна, что стиль "чисто и просто" - это детская аппликация. Я искренне восторгаюсь людьми, которые свободно творят в этом стиле - это залог вкуса и изящества. У Вас очень, очень красивые открытки, действительно - ручная работа. А через этап сомнения в себе проходят, наверное, так или иначе, все мастерицы - в любом творчестве без этого никак )))

    ВідповістиВидалити
  3. Лілічка, Катя! Ви мене дууууже підбадьорили! дякую вам велике=) Біжу спати з радістю на серці=)

    ВідповістиВидалити
  4. Гарна відкриточка, не бери дурного до голови все в тебе виходить, ще б в кожного так виходило як в тебе))), стиль цей дійсно не простий, а ціна точно не головне, деколи зробиш щось просте і вийшло ніби не дорого, а віддати не можеш і здається що вона безцінна))))

    ВідповістиВидалити
  5. листівка гарнюня!!! і повір, що зробити просто з мінімум елементів листівку гарною, набагато складніше :) це треба вміти!!! такшо то зовсім не дитяча аплікація!!!
    А щодо ціни , завжди є ті, що просто хочуть заробити грошей з мінімум затрат. Але є й ті, що вкладають душу, і тішаться, коли їх роботу цінять!!!
    Повністю згідна зі словами Каті!
    Головне цінити свою роботу, а ціна наклюнеться сама :)

    ВідповістиВидалити
  6. Ти знаєш, я довго говорила, що мої листівки не скрапові, саме тому, що спочатку натикалась тільки на майстринь в яких дУУУУУУУУУже багато всього на роботі... І не скажеш про таку роботу, що вона не гарна, все ніби гармонічно, але в особисто в мене якась нелюбов до тих робіт. А такі люди зазвичай і не справились би з завданням "чисто і просто".
    Тому коли мій чоловік створив мені блог, то в профілі написав "заняття: скрапбунінг", а я бігом стерла і переправила на "творчість";). І тільки, коли я знайшла таких майстринь як ти, зрозуміла, що є люди чиї роботи мені подобаються, на чию майстерність я б хотіла рівнятись і таки мої роботи можна вписати в стилі скрапбукінгу.
    Одним словом хочу сказати, що подобається мені цей стиль і твої роботи також!!! єдине що б я змінила наприклад в цій листівці - або ембосінг іншим штампом зробила, або цим штампом тільки просто фарбою, бо мені не дуже подобається як дрібні елементивиходять при ембосінгу, але це знову ж таки особисто мені;).
    О, а ще тільки що подумала, що ембосінг та тиснення також не дешева штука. Тому листівка достатньо дорога по собівартості використаних матеріалів та інструментів, ну і ще + твій затрачений час...Хоча кожен по різному цінує свій час...
    Тому твої роботи цінні!!!

    ВідповістиВидалити
  7. МА"ясику, ти не переживай.
    По-перше - в кожного свій стиль і кому як подобається, так і робить!!!
    Ти ж не для когось цим займаєшся, правда?
    Мені подобаються різні роботи...звичайно є і такі, в яких використано багато різних матеріалів, але сама я не вмію так маніпулювати матеріалами і кольорами))))Тому страюсь триматися не всіх кольорів веселки в одній роботі))
    Дівчата правильно пишуть, обов"язково треба враховувати амортизацію, але головне ЦІНУЙ СВІЙ ЧАС!!!!

    ВідповістиВидалити
  8. Я тут зіткнулася з тим, що чисто й просто, але власноруч більше цінують, ніж різні "тюнінґи".
    Якщо я поставлю простесеньку листівку з ізониткою за 10 доларів і поруч скрапову з купою прибамбасів за тих же 10, то куплять саме ізонитчану. Хоче народ бачити саме ручну роботу, а вирубки, тиснеття й тощо для них не така вже й ручна робота, хоч воно й займає масу часу, аби зробити.

    ВідповістиВидалити
  9. Ой... то складне питання з тими цнами. Ти ж знаєш, що у нас в Тернополі якщо ціна на листівку 40 грн то вона буде дооовго стояти... народ хоч і розуміє що це неаби яка краса, ручна робота і т.д. але для них це дорого (ну точніше для більшості). А на рахунок мінімалізму в листівках, то це кому-як подобається. А може це стиль у тебе такий? Мені наприклад вашкувато створювати мінімалізм, вічно здається, що чогось там не вистачає) З часом може і в тебе таке відчуття з*явиться. А загалом не можна сварити художника за те, як він бачить і пише свої картини. Це його бачення... "Чорний квадрат" наприклад... нічого незвичайного чи наляпистого, а є витвором мистецтва. Так що і ти твори! І ніхто не посміє тобі щось сказати)

    ВідповістиВидалити
  10. Мені ось такі роботи"Clear & simple" дуже важко даються... мені завше здається, що там чогось бракує... Знаєш, на рахунок цін, я вже сама дала собі спокій, і роблю в своє задоволення, бо і так не окупляться всі затрачені мною гроші на матеріали... а їх дуже багато...

    ВідповістиВидалити
  11. Я тоже задаюсь этим вопросом!А как вы их продаете?

    ВідповістиВидалити
  12. ))) цікаву ти тему підняла ))
    хоча підказати не зможу ))) більшість своїх листівок я просто дарую..а ті що робляться на замовлення..мені тяжко назвати ціну...тому що для мене це перш за все захоплення ))) а не спосіб заробітку )) тому і ціна символічна, тільки за матеріали....але я тоді від роботи отримую задоволення, массу задоволення )))
    і роблю тоді коли мені хочеться, а не тоді коли треба ))
    люблю твої роботи в такому стилі )) американські роботи в цьому стилі в більшості такі стримані....а від твоїх приємно і затишно на душі ;)
    ти молодчинка!!!! лю тебе ;)

    ВідповістиВидалити
  13. Наверное надо отделять понятия хобби и бизнес.Для меня важно,что скрап-это моя отдушина, место куда я "прячусь" от будничных хлопот))) И не надо себя переламывать и делать ширпотреб(и китайского хватает)))
    Но и не буду лукавить-очень приятно,когда то ,что нравится ещё и продается! У нас только вот наценку делают большую -от 50 до 80% Получается ,что рукодельницы имееют меньше заработка,чем посредник....
    Марьяночка,не сомневайся-просто твори для души и неуверенность уйдет.

    ВідповістиВидалити