понеділок, 30 липня 2012 р.

Про відпочинок у Болгарії...

Привіт!
Розкажу я вам трошки про наш цьогорічний відпочинок. (трошки фото і багато тексту)
Були ми в Болгарії вперше. Вирішили їхати не власним авто, а брати тур в агенції - щоб спершу мати змогу спокійно відпочити і розізнати все, хоча нам радили їхати своїм авто - тим більше, що їхали ми не самі а з сестрою та її чоловіком.Тим не менше поїздка вдалась на ура. Їхали через тури компанії Акорд. Сподобалась їхня організація та підготовка: як тільки ми сіли у автобус, нам роздали роздруковану картк Гугл з відміченим нашим маршрутом, CD з роликами про Болгарію, флаєри про екскурсії- куди рекомендують поїхати а також роздруківки про традиції, національні особливості, кухню, сувеніри - все гарно і детально розписано.

Готель був дуже непоганий, хоча як завжди - якщо захотіти, то було до чого придертись)))) Чисті номери, полотенця міняли щодня, ресторан на 11 поверсі - зі столиків на балконі відкривався чудовий вид на море. Годували дуже гарно.
(тут УВАГА - перед тим як продовжувати читати - захопіть щось із холодильника, бо я коли тільки починаю думати про ту смачну їжу в животі аж булькати починає )
 Вибір був широкий - по 4-5 овочевих блюда, 4 м*ясних, риба, салати, десерти, овочі- найбільш вразило, що за 6 повних днів з 4 різних видів м*ясащодня ми помітили повтор тільки один раз однієї страви -  а решта днів ВСІ страви були зовсім різними... І щодо їжі: болгари дуже особливі і щедрі, порції у них в ресторанах починаються від 300грам))) Вони величезні і як нас попереджали - варто замовляти одну страву на двох))) Ось така одна порція овочів з рибою))

А це одна порція свинного м*яса(намправді свинини я не дуже люблю і дома ми її не їмо взагалі- але болгари готували її дуже смачно, тому хотілось спробувати)
 Ще у них смачний хліб, котрий схожий на щось середнє між паляничкою на піцу та лавашем. Він добре запечений і ми замовляли з часником і сиром/творогом - дуже смачно і ситно.

Десертів ми зустрічали не дуже багато. але на дууже смачні тортики можна було натрапити=) Я встигла сфотографувати ось такі шоколадні трюфелі))) Все решта було таким смачним, що руки відмовлялись братись за фотоапарат, а тягнулись одразу до ложки=))

(До речі, ціни на харчування в ресторанах дешевші ніж у Тернополі)) Наприклад ми могли взяти 1-ше, 2-ге і десерт всього за 30грн. При тому, що і перше і друге могло включати величезні шматки м*яса, а не просто супчик з картоплею та салатиком=)))
 Нас вистачило на кілька екскурсій, одна  з котрих була у Несебр - чудовий древній маленький острів, на котрому було збудовано(але не всі збереглись) близько 40 церков. На питання до екскурсовода: "Навіщо СТІЛЬКИ церков?"(при тому це не різні церкви - усі вони православні), вона відповідала: "Мабуть жителі дуже грішні були"=)) Всі вони були дуже скожі за оздобленням:
Разповідають, що під час нападів, жителі острова заліплювали церкви глиною, а після того, як приходив мир   -відчищали церкви, таким чином зберігаючи їх від розкрадання та руйнування ворогами.
У Несебрі дуже гарно - там маленькі-вузенькі-старенькі і дуже затишні вулички з привітними кафешками та власне жителями острова.
 Люблю я Відень, Львів, а тепер ще й Несебр))
Також ми плавали у відкрите море на ловлю риби. Правда риба не дуже ловилась, але відпочинок на яхті був чудовим=)) І купання в рятувальних желетах у відкритому морі також)) Ось фото зі мною неподалік нашого берега(щоб ви точно знали, що то таки ми туди їздили=)))):
І ще одне фото з кафешечки на набережній:

І окремих кілька слів про мову - вона досить зрозуміла, хоча іноді заплутана (наприклад українська диня по-болгарськи буде арбуз), але старші болгари гарно говорять російською, молоді - краще англійською=)) До речі в автобусі нам також роздали міні-розмовники з усіма необхідними фразами болгарською, на кшталт "Дякую, скажіть будь ласка, прошу, скільки коштує і як знайти..." Тому з порозумінням проблем теж не було. Але на пам*ять зазняла вислови:

І ще трошки розсмішив надпис::


Ось така у нас була цьогорічна довгоочікувана подорож))
І здається мені, що вона буде не останньою цього року, проте про інші я біжу писати на блог Скрап-Студії "З любов'ю". ;))

Цьом))




20 коментарів:

  1. ооооооооя наче з вами побувала в Болгарії )))
    такі фотки красивущі!!! ну а ви просто світитесь щастям ))
    а як почала читати про їжу, згадала ваш, тернопільський "Старий млин" ))) люблю це місце ))) обов"язково ще приїдемо восени ;)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Ой - чекатиму зустрічі))) А може ще й раніше нам вдасться)))) А мені при спогаді скрапу та Старого млина Тім Хольц на пам*ять приходить)))

      Видалити
  2. як гарно і смачно виглядає) фрази кумедні)))

    ВідповістиВидалити
  3. Мар"яшечка,ну чого ти на ніч то от написала....тааак клааасно)))тепер заснути буде важко)))видно,що гарно відпочилось вам-світитесь!!!Зрештою,як завжди)))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. аа...іще..церкви такого плану є характерними для Південних країн...в Керчі,зокрема,є такі церкви,та по узбережжі Криму...кажуть,що тодішні завойовники таким чином насаджали свою культуру та й у відповідь місцеві жителі будували багато церков,щоб "чужа"культура їх не полонила-тому,певне і так багато церков)))))то мої припущення здебільшого...хі-хі;)))

      Видалити
    2. О - то тепер і я знати буду ще варіант про церкви) дякую, що поділилась, бо наша екскурсовод була МЕГА швидкою і здається, частіше бігала і тикала пальцем на церкви, ніж щось толком розповідала)))

      Видалити
  4. Марянка, це просто фантастика! Суперові фото і так притягують! Добре, що я вже пообідала, а то від тих страв слюні те чуть! Дякую за фантастичну розповідь! Ви дуже класні!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Рада, що було цікаво - сама вперше таку детальну розповідь писала - ае коли є чим поділитись, то тоді і не важко писати))) Цьом тобі!

      Видалити
  5. Прелесть то какая ))) замечательный отдых и вы :)

    ВідповістиВидалити
  6. Яка чудова поїздка!!!! Тішуся за вас!!!! Відпочинок - то головне!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую) Відпочинок, то таки дійсно важливо - заряд на весь рік))) Головне потім в роботу влитись(що мені якось тууууго вдається)

      Видалити
  7. А ми все ще не зважуємось поїхати в Болгарію не через турфірму

    ВідповістиВидалити